Onkoloji

Sinsi ilerleyen ve check-up, rutin kontroller dışında tedavi edilebilir aşamada kendini göstermeyen kanserin tanı ve tedavisi tıbbi onkoloji bilim dalı alanıdır. Heal In Antalya olarak, kanser tanısı, tedavisi ve tedavi sonrası aşamalarda yanınızdayız.

Tıbbi onkoloji bilim dalı, kanserin tedavisi için yeni nesil akıllı ilaç ve moleküller, kemoterapiler, hormonoterapi, immünoterapi, biyolojik tedaviler gibi yöntemler kullanmaktadır. Birçok farklı tıp alanıyla birlikte çalışan tıbbi onkoloji bilim dalı, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ile cerrahi işlemler öncesi tümörü küçültülür, kontrol altına alınmaya çalışılır. Kemoterapiye eşlik eden diğer tedavi yönlemleri ise radyoterapidir. Radyoterapi, terdavi öncesinde ya da sonrasında uygulanabilmektedir.

Kemoterapi Neden Uygulanır ?
Kemoterapi, tümörün türüne ve boyuna göre tamamen yok etmek amacıyla, yayılması ve büyümesini önlemek amacıyla uygulanır.

Kemoterapi Ne Kadar Süre Uygulanır ?
Kemoterapi, kişinin sağlık durumu, kişide gösterdiği yan etkiler, tümörün cinsi ve boyutuna göre uygulama süresi ve sıklığı değişen bir tedavidir. Tedavi sıklığı ve süresi genellikle 3-4 hafta, haftada 1-2 defa uygulanmaktadır. Kemoterapinin tedavi edebilmesi için düzenli uygulanması oldukça önemlidir. Kemoterapi tedavisi uygulanmaya başladığında, tedavi erken bırakılmamalıdır. Tedavi sürecine ve akışına uzman doktor karar vermektedir.

Kemoterapi Nerede Uygulanır ?
Kemoterapi uygulamsı özellikle eğitimli uzmanlar tarafından kemoterapi kliniklerinde uygulanmalıdır. Doktorun bilgisi ve izni olmadan evde ya da başka bir hastanede yapılacak kemoterapi işlemi, hastanın sağlığını tehlikeye sokmakta hatta ölümüne sebep olabilmektedir.

İmmünoterapi Nedir ?
İmmünoterapi, kanser tedavisinde kimyasal ilaç yerine biyolojik destek kullanılarak vücudun kansere karşı savaşmasını sağlayan tedavi yöntemidir. Bağışıklık sistemine destek olan bu ilaçlar, kanserin büyümesine ve yayılmasına engel olur. Ancak immünoteprapide bazı durumlarda kanserli hücreler yerine faydalı hücreler de zarar görür ve bu da ağrı, ateş, şişme, nefes darlığı, kalp çarpıntısı, enfeksiyon, organ iltihabı, alerjik reaksiyon gibi yan etkilere neden olur.